Premie verschillen goedkoopste autoverzekeringen

Gepost op door in de categorie Geen categorie

 

 

Uit een steekproefonderzoek van goedkoopsteautoverzekering.com blijkt dat de grootste vergelijkingssites veel verschillen vertonen in de premies die ze rekenen bij dezelfde verzekeraar.

Zo hoeft een 22-jarige eigenaar van een Volkswagen Golf uit 2005 via de ene vergelijkingssite slechts 45,99 euro te betalen voor de goedkoopste autoverzekering van Verzekeruzelf terwijl diezelfde eigenaar bij de ander veel duurder uit is, namelijk rondom 60 euro per maand. Goedkoopsteautoverzekering.com heeft de daarbij de grotere vergelijkingssite onder de loep genomen.

Verzekeruzelf de goedkoopste verzekering

Tevens blijkt Verzekeruzelf in de meeste gevallen de goedkoopste autoverzekering. In het geval van een Volkswagen Golf bleek deze verzekeraar in 50 procent van de gevallen de goedkoopste. In het geval van een Renault Clio bleek dit zelfs in meer dan 80 procent van de gevallen. Dit geldt zowel voor de nieuwere modellen van 2012 als voor de oudere modellen.

Hoyhoy.nl lijkt de voordeligste vergelijker

Daarnaast blijkt uit de steekproef dat in bijna alle gevallen Hoyhoy.nl de goedkoopste premies aanbiedt in verhouding tot andere vergelijkingssites. Het verschil in premie kan in sommige gevallen oplopen tot maar liefst 5 euro per maand, waarmee je dus op jaarbasis zo’n 70 euro duurder uit bent. Consumenten moeten dan wel rekening houden met het aantal kilometers dat ze jaarlijks rijden.

Liever rechtstreeks bij de verzekeraar?

Ook heeft goedkoopsteautoverzekering.com gekeken of het goedkoper of juist duurder is om rechtstreeks je autoverzekering af te sluiten bij een verzekeraar of dat je dit voordeliger kan doen bij een van de vergelijkingssites. Als je een jonge bestuurder bent van zeg rond de 22 jaar kan je bij de een duurder uitkomen dan wanneer je je verzekering direct afsluit bij de verzekeraar.Indien je graag bij de consumentenbond je autoverzekering afsluit hoef je je hier weinig zorgen te maken. Deze vergelijker hanteert namelijk iets lagere tot relatief dezelfde bedragen als de verzekeraars zelf.

Luxeauto’s

In het geval van luxevoertuigen, zoals de Mercedes-Benz E-klasse valt op dat de premies voor bestuurders van rondom de 45 jaar relatief weinig verschillen met de premiebedragen voor eenzelfde leeftijd bij een goedkopere auto.Als je een jonge bestuurder bent van een luxe auto vallen de verzekeraars Centraal Beheer Achmea, Aegon en de ANWB het goedkoopst uit. Indien je een wat meer ervaren bestuurder bent van rondom de 45 jaar blijken zowel Nationale Nederlanden als Zelf.nl beiden in 30 procent van de gevallen de goedkoopste te zijn.  Het gaat hier dan om de WA en beperkt  casco verzekeringen.
Deze bovenstaande conclusies zijn gebaseerd op de Renault Clio en de Volkswagen Golf, die beiden een van de meest verkochte auto’s zijn zoals blijkt uit de kentekenregistraties die zijn verwerkt door het RAI datacentrum. Daarnaast zijn de conclusies gebaseerd op de Mercedes-Benz E-klasse. In alle gevallen is gebruik gemaakt van de premies van auto’s uit het bouwjaar 2005 en 2012 die in verband zijn gebracht met consumenten van zowel 22 jaar als 45 jaar.  

Zie hier de top 3 goedkoopste autoverzekeringen

Nog geen reacties

Reageer