Opschorten of beëindigen?

Wanneer je je auto verkoopt, ergens een betere autoverzekering hebt gezien of wanneer je auto is gestolen, kan je ervoor kiezen om je autoverzekering te beëindigen of deze op te schorten.

Beëindigen

Wanneer je je autoverzekering beëindigd moet dit altijd schriftelijk gebeuren. Wanneer je dit gaat doen kan je dit het beste doen door een aangetekende brief naar je verzekeraar te sturen. Op die manier ben je ervan verzekerd dat de brief ook daadwerkelijk aankomt.

Als je je autoverzekering beëindigd vanwege het feit dat je je auto hebt verkocht of naar de sloop hebt gebracht, moet je bij de aangetekende brief tevens een kopie van je vrijwaringsbewijs meesturen. Met dit document geef je namelijk aan dat de auto niet meer op jouw naam staat. Stuur de brief ook zo snel mogelijk zodat je niet nog een maand extra premie moet betalen voor een auto die niet meer in jouw bezit is.

Opschorten

Naast het beëindigen van van je autoverzekering kan je er ook voor kiezen om je verzekering op te schorten. Het gevolg hiervan is dat de verzekering als het ware tijdelijk bevroren wordt. De verzekering blijft wel in stand, maar je hoeft geen premie te betalen. Wanneer je uiteindelijk weer een nieuwe auto aanschaft kan deze gemakkelijk op je huidige autoverzekering worden bijgeschreven. Nog een voordeel is, is dat je schadevrije jaren gedurende drie jaar blijven staan in tegenstelling tot het opzeggen van je autoverzekering waar je schadevrije jaren slechts één jaar blijven staan.

Direct berekenen