Je snelheid in de auto verraadt meer dan je denkt!

autorijdenDeze maand rondt de nieuwe autoverzekeraar Fairzekering de testfase af met en kastje in de auto dat informatie verzamelt over jouw rijgedrag. Op basis van deze gegevens wordt het risico op schade bepaald en daarmee wordt de premie van je autoverzekering vastgesteld. Daarnaast hebben onderzoekers een nieuwe technologie ontwikkeld die een vertrekpunt en de gereden snelheid gebruikt om te bepalen waar je naartoe bent gereden.

Elastic pathing

Met het algoritme genaamd ‘Elastic pathing’ wordt het mogelijk om op basis van de gereden snelheid je eindbestemming vast te stellen. Dat komt doordat het algoritme gebruik maakt van gratis openbare diensten als Google Maps om de meest waarschijnlijke route te bepalen. Vaak is het vertrekpunt een huisadres, dat uiteraard ook bekend is bij je autoverzekeraar. De technologie is nog in ontwikkeling maar heeft tot nu al een resultaat bereikt waarbij in ruim een kwart van de gevallen tot op 500 meter nauwkeurig de juiste eindbestemming vastgesteld kon worden. Uiteraard kan met deze gegevens ook gecheckt worden of je op bepaalde trajecten te hard hebt gereden.

Beperking privacy

Deze technologie en ook de nieuwe autoverzekeraar die het rijgedrag registreert, nemen de automobilist wel een stuk privacy af. In het geval van de autoverzekering Fairzekering kan dat het natuurlijk wel waard zijn, omdat je afhankelijk van je rijgedrag een korting van maximaal 35% op de premie voor je autoverzekering kunt krijgen. Er zijn twee categorieën: één met 10% korting en één met 35% korting. Rijd je af en toe iets te hard, dan ben je nog niet meteen je korting kwijt. Rijd je echter onveilig, dat wil zeggen, vaak te hard in de avonduren en rem je vaak, dan wordt de korting wel ingehouden. Zoals bij veel discussies rondom privacy, zullen ook over deze technologieën de meningen verdeeld zijn.